Sanayi ve Endüstriyel Doğalgaz Tesisatı

İlk kural olarak yetki belgesine sahip firmalar tarafından yapılmalıdır. Diğer husus ise; alanında tecrübeli, yıllara dayanan bilgi ve birikim sahibi firmalar seçilmelidir. Firmamız bu konuda bir çok tesislerde iş yaparak sektöründe kendi kanıtlamış bir firmadır.

Endüstriyel Doğal Tesisatında; doğalgaz tüketimin yapılacağı tesislerde öncelikle işçi sağlığı ve iş güvenliği kurallarına bağlı kalınarak doğalgaz tesisatını projelendirme işlemini yapmaktayız.

Doğalgaza dönüşüm işlemi, ihtiyaç duyulan gaz debisine ve basıncına uygun ayarlanır. Tesisat işlerimizde; bileşenler ve cihazlar TS, EN, ISO, IEC standartlarından göre seçme işlemi yaparız. Mevcut kazan ve yakıcı(brülör) durumuna, kazan dairesi ve havalandırılması ile emniyet sistemine ve baca gibi esas unsurları baz alırız. Montajı yapılacak doğalgaz hattı, ihtiyaç duyulan Gaz Teslim noktalarından alarak tesisat için Teknik Şartname’ye uygun olarak tasarımına geçeriz

 

Endüstriyel Tesisler için sırasıyla

  • Gaz debisi ve basınç değerleri tespit edilir.
  • Bu tespitlere göre boru hattı tasarımı yapılır.
  • Tesiste bulunan Yakıcı Cihazların tipi ve yaşı dikkate alınır. Ya da Kapasiteye uygun Yakıcı Cihazların’’ seçimi yapılır.
  • Kazan dairesinin konumu ve havalandırılması teknik şartnamelere göre baz alınır.
  • Bacalar şartnameye göre düzeltilir ya da gerekli ise yeniden yapılır.
  • Tesisin emniyeti ve uzun ömürlü olması için, standartlara uygun malzeme alınır ve alanında uzman ekip arkadaşlarımız gönderilerek hizmetimiz gerçekleştirilir.
  • Gaz teslim noktası tesis için gerek duyulan gaz debisi, gaz basıncı veya bölgedeki doğal gaz hattının çelik veya PE olmasına göre değişkenlik gösterir.

Sayaç Seçimi:

Tesiste gerekli sayaç büyüklüğünü belirlemek için şu iki faktör önem arz etmektedir;

1-Tesis için gerekli maksimum gaz debisi.

2-Sayacın bulunduğu hattaki minimum gaz basıncı dikkate alınır.

Güzergah Seçimi:

Boru hattının mekanik hasar ve aşırı gerilime maruz kalmayacağı emniyetli yerlerden geçirilmesine dikkat edilir.

Boru hatları yakıt depoları, drenaj kanalları, kanalizasyon, havalandırma bacası, asansör boşluğu ve yangın merdivenleri gibi yerlerden kesinlikle geçirmemekteyiz.

Yeraltındaki gaz boruları diğer borulara ve binalara yeterli emniyet mesafesinden geçirilir. Boru hattının, geçiş noktalarında oluşabilecek mekanik zorlanmalara karşı esnek bağlantı elemanşarı kullanılır.

a) Gaz boru hattı çelik kılıf içine alınmalı,

b) Kılıf borusu için de kaynaklı ekler kullanılmamalı,

c) Bu yerlerde hiçbir yardımcı boru elemanı tesis edilmemeli,

d) Korozyon tehlikesi sıfıra indirilmeli,

e) Uygun havalandırma düzeneği oluşturulmalıdır.